Velkommen til MUSEUMSFORMIDLING.dk

museumsformidling.dk er et nyt initiativ i det danske museumslandskab. Initiativet udspringer af et ønske om at understøtte formidlingsaktiviteter i hele landet på museer, arkiver og kulturarvssteder. Det kan ske ved rådgivning, sparring og evaluering af konkrete tiltag, eller ved at bistå med idégenerering og udvikling af strategier på området.

Indtil videre består museumsformidling.dk af Steen Chr. Steensen, der har næsten 20 års erfaring inden for museumsverden hvad enten det har været i landsdækkende projekter primært med museumsundervisning som fokus eller konkret arbejde som formidlingschef på museer. Der er opbygget et solidt netværk på kryds og tværs af landet, og inden for de sidste år også erfaringer på videncenterniveau.

museumsformidling.dk har en bred vifte at kompetencer i sin portefølje og ser en mission i at:

• bistå dér hvor museet, arkivet eller kulturarvsstedet har behov for et ekspertblik udefra eller ikke selv har ressourcer til at udføre en opgave.
  • inspirere til ny- og gentænkning af formidling over for alle målgrupper og gennem indgående kendskab til krydsfeltet mellem teori, empiri og praksis pege på løsningsforslag.
  • understøtte videns- og erfaringsdeling på tværs af landet i samarbejde med de aktører, der allerede findes herhjemme.

Først og fremmest er museumsformidling.dk et initiativ med konkrete ydelser, der gerne skulle tale direkte ind i institutionernes hverdag. Forretningsmodellen er enkel: der er forskellige pakke- og klippekortløsninger, hvoraf nogle er gratisydelser. Større opgaver prissættes efter aftale. Det begynder med en samtale, en afdækning af behov og afstemning af forventninger.